14 Mayıs 2012 Pazartesi

Temizlik firmaları

Birçoğumuzun isteğidir temizi sağlıklı mis kokan bir ortamda yaşamını sürdürmek. Temiz ortamı yaratmak için başta bedensel güç olmak üzere maddi ve manevi emek ve zaman harcamak zorunda kalırız.Brçoğumuz basit ev işlerini kendimiz yapsakda büyük mekanlarda ofislerde,yada yoğun çalışma temposunda bunu sağlayamayız. Üstelik yüzeysel temizlik görüntü olarak bize hoş gelebilir ancak derinlemesine temizlik için hijyen konusunda ciddi bilgi sahibi olmamız gerekmektedir. Bu sağlık açısından çok önemlidir.Bunun için hızla gelişen temizlik sektöründe, konusunda lider birçok firma bulunmaktadır.böyle kurumsal firma ile dönemsel anlaşmalar yapabiliriz. Temizlik firmamızı seçerken şu detaylara dikkat etmeliyiz;

Temizlik firması kurumsal olmalıdır.Firmanın temizlik personeli konusunda uzman ve eğitimli deneyimli elemanlar olmalıdır.Sizin evinizi iş yerinizi dönemsel anlaşma da olsa sahiplenici zihniyete sahip olmalı ve çıkarlarınızı gözetmelidir. Kullandığı ürünlerle size hijyen ve sağlık kazandırırken doğaya ve çevreye saygılı ve koruyucu olmalıdır.Temizlik firması seçimi son derece hassas bir konudur.

Temizlik firmalarının faaliyet gösterdiği alanlar ise şöyle açıklanabilir. Temizlik firması ile çalışma denilince ilk olarak akla büyük firmalar,fabrikalar gelse de küçük konutlar da da inşaat sonrası temizlik,tadilat sırası ve sonrasında ki temizlik aşamasıda bizi aşabilir.Bunun için çalışacagımız inşaat firması ile sözleşme sırasında molızlorun kaldırıldıgı alan ve kaba inşaat temizliğinden sonra cam duvar ve zemin temizlik işlemleri konusundaki anlaşmalırınızı netleştirmelisiniz. Birçok temizlik firmasının zaten anlaşma şartlarında bu gibi detaylara yer verlmiştir.sözleşme maddelerinde Dezenfektan çalışmaları dahil yer almaktadır.Temizlik şirketi ile çalışmaya başlamadan önce mümkün oldugunca temizlikde kullanacakları aletleri ekipmanları tanımaya çalısınız. Yüksek binalar için vinç,sepet, platform,asansör gibi ek donanımlara sahipler mi? Ekipmanların kullanımı konusunda cömertlermi hepsini araştırmanız gerekmektedir. Yapılan araştırmalara göre tanınmış birçok lider firma bu gibi konularda müşterilerine sınırsız imkan sağlamakta ve profesyonelce çalışmaktadırlar.

Evlerimizde halı ve koltukların temizliğinde de temizlik firmaları ile çalışabiliriz. Bunun için daha küçük ama fonksiyonlu ekipmanlara sahip olurlar. Bu konuda ise dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır;

çalışacağımız temizlik firmasının elemanları koltuk kumaşlarını,dokularını tanıyor mu? eğitimliler mi? Özverililer mi? Olası aksiliklerde firma zararın ne kadarına sahip cıkıyor? Eşyalarda hiçbir mekan değişikliği yapmadan bu konforu ve hizmeti size suanbiliyorlar mı şeklinde araştırmalar yapmalısınız. Çalışmayı düşündüğünüz temizlik firmasının referanslarını mutlaka gözden geçirmelisiniz bu konuda.

Yine yapılan araştırmalarda temizlik firmalarının sözleşme maddelerinde müşteri memnuniyeti için ;temizlikten memnun kalınmadgı takdirde ücret iadese ve olası bir hasar oluşumunda maddi zararın karşılanmasına yönelik sorumluluğu aldıkları bilinmektedir.

Son olarak ise temizlik firmanızın temizlik sırasında kullandığı kimyasal ürünlerin seçiminde şunları göz önünde bulundurup bulundurmadığına dikkat etmeliyiz.

Temizlik sırasında kullanılan ürünlerin isimleri bilinen markalar mı ?

Uzun süreli aynı markalar ilemi çalışılmış

Ürün ambalajları orijinal mi? ( deterjanlarda yada diğer malzemelerde ürün isimleri belirli değil ise,ambalajlar sökülmüş ise kesinlikle bu ürünlerin kullanımına engel olunuz).Temizlik firmasının kimyasal etki bilincine sahip olup olmaması bizim için çok önemlidir. Kimyasal etki termiminin açıklaması şöyledir; temizlikde kimyasal etkiyi yapan faktör deterjandır.

Temizlik Firmamız kimyasal etki konusunda deneyimli ve bilinç sahibi ise kiri çıkartmada, dezenfeksiyon çalışmalarında,nötralize etmede,emilasyon yapmada son derece başarılı olacaktır.Kimyasal maddelerin deterjanların eksik kullanımı,yanlıs kullanımı veya fazla kullanımı temizlikde olumsuz etki yaratacak en büyük faktördür. Tüm bunlara temizlik firmamızdan olumlu yanıt ve güvence alabildiysek gözümüz kapalı mekanlarımızı teslim edebiliriz. Temizlik firması ile çalışmanın en güzel yanı ise tüm işlem bitmiş olarak size anahtar teslim bir hizmet sunma garantili olmalarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder