16 Nisan 2012 Pazartesi

Zeka Çocuk Oyunları

Son zamanlarda oynanan zeka oyunlarının bir çoğunda zeka kadar oyun sırasında hızlı düşünmeninde etkili olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle son zamanlarda oynanan hit oyunların başında gelen boya kutusu oyunu hem zeka oyunları kategorisinde hemde beceri oyunları kategorisinde oynanabilecek bir oyun niteliğindedir. Oyunların kaliteli bir şekilde sürekli olarak artan flash oyunlar kategorisinde boya kutusu oyunu özellikle gelişim çağında olan çocukların ve hızlı düşünmeyi seven herkesin saatlerce oynayacağı bir oyundur.

Oynanan oyunlar arasında özellikle gelişim çağında olan çocukların zihin kas koordinasyonunu geliştirmelerini yardımcı olacan en nitelikli oyunların başında gelen boya kutusu oyunu bugün birçok oyun sever kullanıcı tarafından saatlerce sıkılmadan oynanan oyunların başında geliyor. Bir boyacının inşaatın en tepesinden bıraktığı boya kutusunun düştüğü aralıklarda sayfa sonuna gelmeden bir alt kata geçmesi sağlamak için hem zekayı hemde zihin kas koordinasyonunun nitelikli bir biçimde kullanmak gerekiyor.

Özellikle çocuk oyunları kapsamında değerlendirilen boya kutusu oyunu birçok oyun severin harikalar yarattığı nitelikli bir oyundur. Bu oyunda boyacının bıraktığı kutunun sonunda ulaştığı noktanın nasıl bir yer olacağı konusunda fikir sahibi olmak için oyunu sürekli ve hızlı bir şekilde oynamak gerekiyor. Oynanan oyunlarun zeka seviyesinin artmasında özellikle hızlı düşünme yetkisini arttıracak özelliklerde olması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder